El Palau Firal de Manresa enceta avui una setmana intensa pel que fa a vacunacions , amb una xifra rècord tant d’arribada de material com pel que fa al seu subministrament, entre altres coses perquè s’hi incorpora la població de 45 a 49 anys amb la primera dosi, que s’afegeix a la de més edat que ja ha de rebre la segona. D’avui fins dissabte, només al Palau Firal hi ha una provisió d’11.032 vacunes, i es preveu que s’inoculin totes.

La vacuna que arriba més a Manresa en aquests moments és la Pfizer, i també és la que es posarà més, tot i que també es preveuen injeccions d’AstraZeneca per a segones dosis d’essencials i de persones d’entre 60 i 69 anys, i de Moderna, mentre que la Janssen en principi no es preveu per als usuaris del Palau Firal. Com sempre, el personal sanitari ha planificat la setmana tenint en compte els diferents col·lectius que ha d’atendre, si són de primera o segona dosi i el tipus de vacuna que han de rebre, i a partir d’aquí fa la seva programació de subministrament diari. Avui i dissabte seran els dies de més feina.

Segons la planificació prevista, avui se subministraran 1.838 vacunes, bàsicament de Pfizer tant de primera dosi com de segona per al personal essencial, si bé en aquest cas es vacunarà amb AstraZeneca si s’ha demanat. Demà, dimecres i dijous hi ha previstes 1.760 vacunes diàries, totes de Pfizer tant en primera com en segona dosi. I també divendres, si bé les provisions pugen fins a 1.775. Finalment, dissabte hi ha previst inocular 2.139 vacunes, de les quals 1.635 seran de Pfizer en primera dosi i es preveu un romanent de Moderna en segona dosi.

Paral·lelament, s’ha començat a vacunar persones sense sostre i col·lectius vulnerables identificats per serveis socials municipals i comarcals amb Janssen, tenint en compte que només cal una sola dosi. En aquest cas es fa fora del Palau Firal, i bàsicament en entitats com Càritas i Creu Roja amb equips mòbils.

També es fan vacunacions «molt puntuals» a primària.

A Berga, quatre matins

A l’Hotel d’Entitats de Berga, aquesta setmana es posaran vacunes de dimarts a divendres de 10 del matí a 3 de la tarda. Per a dimarts i per a dimecres n’hi ha previstes 546, només de segona dosi; dijous, 550 de primera i segona; i divendres, 500 de primera dosi.