La regidoria del Centre Històric de l’Ajuntament de Manresa ha engegat l’onzena campanya Compra i Descobreix Catalunya. La iniciativa té per objectiu la promoció del petit comerç i del turisme local i de proximitat i està emmarcada dins un projecte col·laboratiu entre administracions locals, ideat, organitzat i coordinat des dels municipis amb el suport de la Generalitat i de les diputacions de Barcelona, Lleida i Tarragona.

Durant tot el mes de juny, més de 2.000 comerços i una trentena d’associacions de comerciants dels 32 municipis organitzadors participaran en la que serà la seva onzena edició. 

Les persones que comprin als comerços adherits obtindran, per cada compra, una butlleta per participar en el sorteig d’estades i experiències a la trentena de nuclis impulsors. Els guanyadors podran gaudir de visites guiades i teatralitzades, dinars, tastos, nits d’hotel i participar en fires locals, entre altres.

A Manresa la campanya s’allargarà durant tot el mes de juny.

La campanya neix en el marc de la Llei de Barris, un projecte transversal i innovador. Gràcies a la inquietud de compartir noves experiències entre els barris que desenvolupaven aquesta llei al nostre nucli antic, va sorgir la idea de tirar endavant una campanya de dinamització comercial com un projecte conjunt per resoldre una necessitat comuna: dinamitzar i potenciar el comerç de proximitat, el comerç del nucli antic.

En què consisteix?

La campanya consta de dues fases. Un concurs pel qual durant tot el mes de juny, les persones que comprin als comerços adherits obtindran, per cada compra, una butlleta per participar en el sorteig d’estades i experiències a la trentena de nuclis impulsors.

Pel que fa als premis, durant els dies següents a la participació se celebren els sortejos en els diferents municipis. Els guanyadors podran gaudir de visites guiades i teatralitzades, dinars, tastos, nits d’hotel i participar en fires locals, entre altres.

A principis de juliol, se sortejaran les 33 experiències a cadascun dels 32 municipis (32 per clients + 1 comerciant) valorats en 3.230,91euros. Entre tots els membres de la Xarxa es repartiran 103.389 euros en 1.056 experiències per a dues persones que fins al desembres de 2021, viuran i gaudiran de la cultura, la gastronomia i el patrimoni dels 32 municipis organitzadors, sempre amb les màximes garanties de prevenció del contagi de la Covid-19.

Per premiar la participació i la col·laboració de tots els establiments adherits, un comerç de cada municipi organitzador també optarà a guanyar una experiència.

Municipis organitzadors

El 32 municipis organitzadors de l’edició d’aquest any són: Manresa, Argentona, Cabrera de Mar, Calaf, Cardona, Centelles, Mediona, Roda de Ter, Sallent, Sant Feliu de Codines, Sant Martí de Tous, Sant Quintí de Mediona, Torelló, Vilanova del Camí, El Vendrell, Falset, La Selva de Camp, L’Arboç, L’Espluga de Francolí, Santa Coloma de Queralt, Tortosa, Ulldecona, Balaguer, Cervera, Cervià de les Garrigues, Juneda, Les Borges Blanques, Lleida, Solsona, Torres de Segre, Tremp i Besalú.