Dijous es presentarà el llibre "Josep Maria Mata Perelló. 50 anys de Terra i docència", a les 7 de la tarda a la biblioteca del Campus Universitari de Manresa. Per la situació de pandèmia l'aforament serà limitat i la inscripció obligatòria enviant un missatge a biblioteca.bcum@upc.edu.

El llibre, editat per la UPC, forma part de la col·lecció Mestres i Josep Maria Mata és el quart professor d'aquesta universitat que rep aquest honor.

La publicació plasma moltes de les tasques efectuades pel reconegut geòleg manresà. El llibre recull escrits de diferents persones d'indrets molt diferents sobre la seva figura. També conté poemes escrits per ell.

Impagable tasca

Josep Maria Mata Perelló és soci d'honor de la Institució Catalana d'Història Natural. És doctor i catedràtic Magister Honoris Causa de la Universitat Politècnica de Catalunya. El Col·legi de Geòlegs de Catalunya li va lliurar el 2017 el premi Carmina Virgili, que el va distingir com a Geòleg de l'Any.

El premi Carmina Virgili, que porta aquest nom en honor i homenatge a la doctora Carmina Virgili i Rodon (1927-2014), reconeix els professionals de la geologia que es considera que han desenvolupat una tasca remarcable al llarg de la seva carrera, o que han realitzat una activitat destacable amb un impacte significatiu en la professió.

També va ser homenatjat per la Societat Espanyola per a la Defensa del Patrimoni Geològic i Miner.

Tots aquests premis i homenatges li són concedits per la seva extensa i exemplar trajectòria professional, de la qual destaca, entre moltes altres coses, la seva impagable tasca de divulgació de la geologia i de la mineralogia, especialment.