La Unitat de Trànsit de la Catalunya Central començarà a funcionar el 28 de juny coincidint amb el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI.

La unitat arriba després que el col·lectiu transsexual es mobilitzés per reclamar la Unitat de Trànsit de Manresa.

Els usuaris podran demanar hora per correu electrònic i un equip de professionals administratius derivarà la seva atenció als 5 professionals que formen part de la unitat: ginecòloga, dues llevadores, treballadora social i psicòloga.

Dijous es presentarà públicament la nova Unitat Trànsit a la Catalunya Central. El servei s’ubicarà a les instal·lacions que la Unitat d’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva (ASSIR) Bages-Solsonès ocupa a la tercera planta del CAP Bages.

La nova unitat donarà servei a tota la regió sanitària de la Catalunya Central i es posa en marxa el proper 28 de juny coincidint també amb el Dia Internacional pels Drets del Col·lectiu LGTBI. A la unitat hi haurà 5 professionals de les dues institucions de Salut que formen l’equip de l’Assir: Althaia i ICS.

La presentació comptarà amb la presència de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy; la Gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central, Teresa Sabater; la Gerent de l’ICS Catalunya Central, Anna Forcada; el Director Assistencial d’Althaia, Ignasi Carrasco, i la Coordinadora de l’ASSIR Bages-Solsonès, Mònica Mora.