Segona setmana sense víctimes mortals a causa de l'epidèmia als centres assistencials de Manresa. Feia 9 mesos que no passava. Cal remuntar-se a les setmanes del 15 i del 22 de setembre per trobar una situació com aquesta: catorze dies en què la covid-19 no ha fet la ferida de l'epidèmia més gran.

Hores d'ara, l'Hospital de Sant Andreu continua, igual que la setmana passada, sense cap ingressat per covid-19. A Sant Andreu les xifres continuen aturades en 125 defuncions, 16 de les quals sense PCR positiva; 162 altes i cap ingressat per coronavirus.

Pel que fa a la Fundació Althaia es manté en 312 defuncions i ha arribat a les 2.545 altes. Hores d'ara té 11 ingressats, dels quals 4 a l'UCI.

Si aquesta mínima afectació de l'epidèmia es manté i la setmana que ve tampoc s'ha de lamentar víctimes mortals als centres assistencials de la ciutat caldrà retrocedir un any sencer per trobar una situació similar.

Fa 1 any s'obria el període de temps més llarg en tota l'epidèmia sense víctimes mortals. Van ser sis setmanes sense morts per covid-19 entre el 9 de juny i el 14 de juliol.

Si això continua així caldrà sumar sis recomptes setmanals consecutius perquè les xifres mostrin la mínima afectació que va quedar registrada l'any passat. En aquest cas amb l'esperança fonamentada que quan acabi l'estiu no hi hagi una remuntada de casos, donat que una part molt significativa de la població ja estarà vacunada.