La intensitat de les pluges que han caigut aquest matí i migdia de diumenge de manera intermitent no han generat cap dany important. Només petites incidències, com una llosa a punt de caure en un bloc de pisos de Sallent, un arbre caigut a Borredà i uns baixos inundats a Cardona.

Fins a 2/4 de 2 del migdia, a Manresa hi havia 8.8 mm de precipitació acumulada; a Berga, 21.4, i a Igualada, 9.2.

A la capital del Berguedà, a les 9 del matí i 13 minuts els bombers han intervingut a la plaça de Santa Eulàlia número 12 perquè hi ha hagut una fuita d'aigua que ha inundat uns baixos, però, en aquest cas, sembla ser que no té relació amb la pluja, segons han informat.

A Cardona, a les 10 i 43 minuts, ja amb la pluja com a protagonista, s'han inundat uns baixos al costat del camp de futbol, i a Igualada, a les 9 del matí i 12 minuts, els bombers han anat a retirar la branca d'un arbre que havia caigut al carrer de Lleida. A Borredà, a les 11 i 20, s'ha donat avís d'un arbre caigut a la carretera BP-4654. Els bombers l'han anat a retirar.

A Sallent, quan passaven 4 minuts de les 12 del migdia, s'ha avisat que al carrer del Mestre Benet número 9 hi havia la llosa d'una cornisa a punt de caure. Un vehicle dels bombers s'ha desplaçat al vial per retirar-la i evitar mals majors.

A Puigcerdà, a 2/4 i 5 minuts de 2, s'ha alertat que hi havia un garatge inundat al carrer de Josep Pla número 4. Els bombers han anat a treure l'aigua.

Finalment, a 3/4 de 3 de la tarda, a Gironella, s'ha avisat que sortien guspires d'una torre d'alta tensió, previsiblement a casa de la pluja, però quan els bombers hi han arribat no han vist que hi hagués hagut cap dany material. De totes maneres, ho han fet saber a la companyia.

La predicció per a avui era d'un matí amb xàfecs i tempestes que avancen ràpidament de sud a nord i d'una tarda més tranquil·la però amb alguns ruixats residuals, ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya.