Uns 750 infants i joves s'han inscrit als casals d'estiu organitzats pel CAE-Fundació La Xarranca. Els casals combinaran jocs d'aigua i activitats físiques i artístiques. Començaran l'última setmana de juny i duraran fins al 30 de juliol. Els infants faran de ninges i hauran de complir missions, mentre que els joves que assisteixin a Òrbita Jove (Manresa) i a Pack Jove (Vacarisses) practicaran esports d'aventura.

Tres infants fent una activitat als casals d'estiu Arxiu/CAE

En el cas dels infants, enguany s'han apuntat als casals uns 400 infants, que es reparteixen entres els casals de l'escola La Sèquia, Pare Algué i Renaixença de Manresa; El Bitxac de Santpedor, Castellbell i el Vilar i el de Monistrol de Montserrat. Els nens i nenes s'hauran de preparar per passar proves i resoldre missions ninges, reptes, viatges, cerques i aventures. No ho faran sols. Tindran la gran sort que el ninja Jinchi Kawakami els guiarà en el seu aprenentatge amb jocs d'enginy, activitats mogudes, gimcanes, tallers, sortides a l'entorn i jocs d'aigua o piscina. 

Les activitats són una molt bona oportunitat per promoure valors com la convivència, l'amistat, el treball en equip, la cooperació, la sostenibilitat, la creativitat, la imaginació i el respecte per l'entorn. Seguint aquest enllaç podreu trobar més informació dels casals d'estiu.

Joves al casal d'estiu Òrbita Jove Arxiu/CAE

Per als joves hi ha un casal d'estiu per a la seva edat, motivacions i necessitats, amb Òrbita Jove (Manresa) i Pack Jove (Vacarisses), amb la iniciativa de l'Ajuntament de Manresa i el de Vacarisses, respectivament. Uns 320 joves faran jocs d'aigua, triatló d'esports, jocs d'orientació, tallers, creació d’un bloc, escalada, caminades, propostes d’activitats pels joves, hort urbà, visita a artistes, vòlei, bivac, scape room i moltes activitats més! Seguint aquest enllaç en podeu trobar més informació.

Totes les activitats han estat pensades seguint les normes de seguretat que marca el PROCICAT pel que fa a les mesures vigents per la covid en el lleure.