Amb caminar feixuc, malgrat el calçat còmode, però amb ànim ferm, prop d’un centenar de persones, majoritàriament d’edat avançada, es van manifestar ahir a la tarda contra l’afectació urbanística al jardí de la residència pública de la Font dels Capellans, de Manresa.

Corejant la consigna «Volem el jardí actual» van anar de la plaça de la Pau fins al geriàtric passant pel carrer Granollers. Després de la lectura del manifest es van alçar veus per ocupar l’Ajuntament i per plantar-se davant les màquines quan es vulgui executar la connexió amb l’avinguda dels Països Catalans.

La protesta l’havien convocat la Plataforma en Defensa de les Pensions Públiques i els Drets de la Gent Gran, el Casal de la Gent Gran de la Font dels Capellans i la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Manresa.

Els convocants van denunciar la «intransigència» de l’equip de govern d’ERC i Junts per Manresa en aquesta qüestió i van reclamar la celebració d’un referèndum.

Van dir que ja que a ERC i JxM «que tant els agrada parlar de participació ciutadana, que siguin conseqüents amb el que prediquen i que escoltin als ciutadans».

Els concentrats van mostrar el rebuig a l’enllaç viari projectat per l’Ajuntament i la Generalitat entre l’avinguda i el carrer Granollers, que consideren que malmetria considerablement el jardí de la residència de la Font dels Capellans. Des del seu punt de vista, aquest nou enllaç viari «no és imprescindible ja que uns metres més enllà està previst una rotonda que connectarà amb el barri. També hi ha altres alternatives viàries totalment factibles que eviten l’afectació al jardí; opcions que hem proposat a l’Ajuntament i que sistemàticament han estat rebutjades pel govern municipal».

Expliquen que el nou vial-enllaç previst passa molt a prop d’una cantonada de la residència i, per tant, «a més de destrossar una part important del jardí ocasionarà nombroses molèsties ambientals com són el soroll constant i les emissions dels vehicles que circularan a l’entorn de la residència. La residència es convertirà en una illa envoltada pels quatre costats de vehicles. Una illa molt poc agradable per al descans i l’oci dels usuaris del Casal i dels propis residents».

Defensen que la configuració del jardí actual és vital per als residents que hi passegen i on s’hi celebren moltes activitats festives i de lleure. «La proposta de l’Ajuntament perjudicarà la qualitat de vida i la salut dels residents. A més a més, és totalment qüestionable l’alternativa municipal d’oferir uns nous espais verds ja que els seus desnivells els faran poc aprofitables».

Denuncien «l’actitud coaccionadora de l’Ajuntament ja que les millores al jardí de la residència estan supeditades a que la connexió viària proposada s’executi».