El teixit associatiu i comunitari del barri manresà del Xup ha fet pinya per reclamar serveis i equipaments 100% públics, universals i de qualitat.

L'Associació de Famílies d’Alumnes de l'Escola Muntanya del Drac, l'Associació de Famílies d’Alumnes de l'Institut Manresa Sis, l'Associació de Veïns i Veïnes del Xup, el Club de Futbol Pare Ignasi Puig, el Club de Petanca del Xup, la Comissió de Joves i la Comissió per la Gent Gran del Xup defensen la futura residència, batxillerat a l'institut, que el bus sigui urbà i equipaments dignes

Les entitats del barri expliquen que en una situació d'atur disparat, augment de la pobresa, aprofundiment de les desigualtats "ens dirigim a la societat civil de Manresa i demanem el seu suport i solidaritat. I també ens dirigim a les administracions competents, Ajuntament de Manresa i Generalitat de Catalunya perquè totes aquestes mancances siguin resoltes el més ràpid possible".

Reclamen:

  • Una Residència 100% pública per tots els ciutadans de Manresa i comarca que no poden pagar una residència privada.
  • Estudis de Batxillerat a l’institut del barri, Institut Manresa Sis, tal i com va prometre el Departament d’Educació. És imprescindible un nou edifici, per tal d’eliminar els actuals barracons i que tant l’escola com l’institut disposin de l’espai necessari.
  • Una Sala Polivalent oberta al barri (mancança històrica) i una nova Biblioteca Veïnal, aprofitant el futur nou equipament educatiu.
  • Reobertura del Dispensari mèdic, tancat des de l’inici de la pandèmia. Avui en dia, gràcies a l’avanç en el procés de vacunació, ja hauria de tornar-se a posar en marxa.
  • Un Servei de Bus que esdevingui bus urbà i no interurbà com actualment, amb els perjudicis que això significa (en preu per exemple) i que s’ajusti a les necessitats dels veïns/es.
  • Millora de la zona d’equipaments esportius municipals (Camp de Futbol i pistes de Petanca). En concret és necessari garantir un sistema de reg i de drenatge òptim per la futura gespa artificial.