Un grup d’alumnes de l'escola Fedac de Manresa, acompanyats per la directora pedagògica Maria Josep Arévalo López, han presentat aquesta setmana al regidor de Turisme de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet Piqué, i al director del Projecte Manresa 2022, Albert Tulleuda Lari, dos projectes vinculats a Manresa 2022.

El primer dels projectes, que Regió7 ja va explicar a bastament (vegeu-ho en aquest enllaç) és la generació d’uns vídeos en diversos idiomes (català, castellà, anglès, francès, àrab i xinès) on s’expliquen els diferents espais de la ciutat vinculats a Sant Ignasi de Loiola, com la capella del Rapte, el Pou del Gallina, el Pou de Llum, Santa Caterina, la Cova, el carrer del Balç i la Seu. S'hi pot accedir a través d’uns codis QR que s’han col·locat amb la col·laboració de Manresa Turisme a les plaques patrimonials dels recursos i que estaran disponibles durant uns mesos. Aquests vídeos els ha realitzat l'alumnat de secundària, que ha dut a terme tot el procés, des de la recerca d’informació fins a la traducció, gravació i edició dels vídeos.

El segon projecte que han presentat és el Bombó de la Cova que han elaborat els estudiants de Batxillerat com a proposta d’emprenedoria, duent a terme també tot el procés, des de l’elaboració de la recepta fins a la creació del motlle amb una impressora 3D, l’embalatge i la proposta de comercialització. La voluntat de l’escola i dels alumnes és tancar el projecte presentant la proposta als pastissers de Manresa.

L’Escola FEDAC ha estat treballant durant el curs escolar continguts escolars vinculats a la comarca i en el cas de Manresa molt centrats en 2022, a causa de la imminent arribada de la celebració dels 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a la ciutat. A banda d’aquesta acollida a l’Oficina de Turisme, durant el curs, els equips tècnics de Manresa 2022 i de Manresa Turisme han anat col·laborant en aquestes accions, facilitant-los informació i assistint a una presentació dels projectes a l’escola a final de curs.