L’Ajuntament de Manresa s’ha dotat d’un reglament de funcionament de la bústia ètica i de bon govern.

Servirà per comunicar conductes desenvolupades en els òrgans dels quals depèn la gestió municipal que puguin ser contràries al dret, als principis i valors ètics i a les regles de conducta que miren de tutelar l’ús correcte dels recursos públics, la resolució adequada dels conflictes d’interessos.

El ple ha aprovat per unanimitat el reglament que estipula que es protegirà la persona que emeti una comunicació de conducta contrària a la bona gestió, per tal que els seus drets i interessos no resultin afectats. Cal evitar que aquesta persona sigui objecte d’assetjament professional o social. Estableix, també, que alhora cal protegir els servidors públics de la corporació en el desenvolupament legítim de les seves funcions o tasques.

Així que el govern municipal assegura que cal evitar que la Bústia ètica i de bon govern esdevingui un mitjà per dirimir conflictes o cometre atacs personals

Segons ERC i JxM, la primera mesura de protecció és que la Bústia ètica i de bon govern ha de ser un mitjà de prevenció que permeti defensar-se davant eventuals actuacions preconitzadores de males pràctiques o de conductes irregulars.