"Davant el canvi de cicle provocat per la pandèmia que ja repercuteix a totes i tots els manresans, i al conjunt de la nostra ciutat, cal tenir ben present tots els escenaris possibles per poder assolir una oportunitat que ens obri una nova etapa de canvi per Manresa". Aquest és l’objectiu principal de la sessió de xerrades obertes que el PSC de Manresa inaugurarà la setmana que ve.

Per obrir aquest nou cicle comptarà amb "dos ponents referents del municipalisme del país": Jordi Hereu, alcalde de Barcelona del 2006 al 2011, i Jordi Valls, alcalde de Manresa del 1995 al 2006. Ambdós oferiran la seva experiència i bagatge professionals sota l'enunciat: “Els municipis i la gestió de l’endemà de la pandèmia”.

“Creiem que plegats hem d’obrir un període de transformació de creixement sostenible, just i inclusiu per a tothom. Perquè només plegats en sortirem reforçats. No hi ha cap altra alternativa possible per a la nostra ciutat”, recalca la carta d’invitació que adreçada a totes les entitats i associacions de Manresa per convidar-les a participar en les conferències.

“Volem reforçar-nos com a força política que sempre actua amb vocació de govern i ampliar complicitats amb persones i col·lectius de la ciutat. Tractant les temàtiques en què principalment des de l’Ajuntament és tenen més competències i influència sobre el conjunt de la ciutat, i prioritzant aquelles que hagin quedat més abandonades pel govern actual de la ciutat”, assenyala el portaveu del Grup Municipal Socialista, Felip González.

El primer acte amb Hereu i Valls tindrà lloc el proper dilluns, 19 de juliol, a les 7 de la tarda, a la sala d'actes de l'edifici dels sindicats (Passeig de Pere III, 60). Donarà el tret de sortida a tot un seguit de xerrades emmarcades amb el títol “La Manresa davant el canvi de cicle: una sortida progressista” que, de forma periòdica, s’oferirà per interpretar claus de present i futur sobre diversos àmbits d’interès per a la ciutat.

El primer secretari del PSC de Manresa, Anjo Valentí, manifesta que “volem analitzar, reflexionar i debatre conjuntament propostes des d’una òptica progressista i transformadora per a la ciutat i la seva ciutadania, i principalment de quina manera i com sortirem plegats l’endemà d’haver superat la pandèmia”. Afegeix que “les conclusions de totes aquestes trobades-col·loquis ens serviran per configurar el full de ruta i les bases de les propostes de polítiques públiques que oferirem a les manresanes i als manresans per a les eleccions municipals de 2023”.

“Volem agrair en especial la disponibilitat de la UGT i de CCOO de Manresa per haver-nos cedit per a aquesta trobada la seva sala d’actes a la seu de l’edifici sindical, que ens facilita molt obrir la participació a més persones i col·lectius socials de la ciutat”, conclou el responsable dels socialistes manresans.