Des d’ahir, la trista imatge del primer tram del passeig de Pere III amb el Quiosc del Quimet amb la persiana abaixada ja no es repetirà. A les 7 de la tarda es va fer la inauguració de la nova etapa del negoci en mans de l’igualadí establert a Manresa Rubén Lozano, que fa quatre anys i mig que va obrir el negoci AraUnVi al carrer de Carrasco i Formiguera i el mes passat va aconseguir l’adjudicació del concurs per fer-se càrrec del Quimet durant tres anys, prorrogables a un any any més. El quiosc ha estat tancat dos estius seguits.

El Quimet de Lozano obrirà cada dia, llevat dels dimarts per descans setmanal, de les 12 del migdia a les 12 de la nit, i centrarà la seva oferta en els vermuts, les cerveses artesanes i els vins, que es podran acompanyar amb tapes fredes com embotits i humus. Els característics tamborets de l’establiment han desaparegut perquè no hi ha servei de barra. Disposa de 40 taules i en pot tenir fins a 64.

Lozano explicava ahir que un artista valencià els ha fet un dibuix a la persiana del quiosc «colorit i diferent» (fins ara era de color vermell). Destacava que «hem tingut una rebuda molt maca de tots els locals» de restauració de l’entorn, «cosa que et dona energia». Admetia alhora que fer-se càrrec del negoci és una responsabilitat per la historia que té al darrere lligada a la família propietària del restaurant Las Vegas. Posava èmfasi en el fet que amb una de les responsables, Pilar Garcia, que va ser la primera dona sommelier de tot l’Estat, «hem coincidit en molts tasts i tenim una bona relació».

El Quiosc del Quimet el va obrir fa més de 80 anys Joaquim Garcia, que també va fundar el restaurant Las Vegas. El seu fill Jep va portar el quiosc durant 28 anys. El 2013 va perdre la concessió i el 2016 la va tornar a aconseguir. Hi va estar tres anys més, fins que el 2019 es va jubilar i va renunciar a la pròrroga d’un any que tenia.

El 2020, l’Ajuntament va convocar el concurs de la concessió i va quedar desert. A principi d’aquest any la va repetir i es va adjudicar a Lozano. A la convocatòria es demanava un cànon anual de 15.000 euros.