L'augment d'ingressos als centres assistencials de la ciutat ha acabat derivant en víctimes mortals. Tres persones han mort a causa de l'epidèmia després de sis setmanes sense defuncions. L'any passat també hi va haver en les mateixes dates sis setmanes sense morts, però tampoc es va poder arribar a la setena setmana.

Amb aquestes tres defuncions, el total a Althaia arriba a 315 i si s'afegeixen les que hi ha hagut a Sant Andreu la xifra és de 440.

Com s'ha dit les víctimes mortals són conseqüència de l'augment de persones ingressades que, a la vegada, és conseqüència de l'augment de positius.

Hores d'ara hi ha ingressats als centres assistencials de la ciutat 39 persones, 25 de les quals a Althaia i 14 a Sant Andreu. Dels 25 ingressats a l'hospital Sant Joan de Déu, sis es troben a l'UCI

Dimarts de la setmana passada hi havia 26 ingressats a Althaia i dimecres Sant Andreu va informar que tenia 3 ingressats i tornava a tenir pacients amb covid-19 després de set setmanes sense presència del virus a les seves instal·lacions.

Si ens remuntem quinze dies enrere hi havia 13 ingressats, tots ells a Althaia. Aquesta ha estat l'evolució de la cinquena onada de l'epidèmia.

Aquesta és la descripció de l'impacte que està tenint sobre els hospitals de Manresa una situació epidemiològica que s'ha anat complicant.

A Althaia els ingressos han passat de 37 la setmana passada a 46 aquesta.

Baixa la mitjana d'edat

D'altra banda, en aquesta cinquena onada la vacunació està demostrant els seus efectes positius. Aquest és un territori amb la població envellida el que fa que hi hagi més vacunats amb pauta completa, mentre que la incidència en la gent jove, en la franja de 15 a 29 anys, està molt per sobre dels 2.000 casos i són els que estan menys vacunats. 

La mitjana d'edat entre els pacients hospitalitzats a planta aquest juliol és de 51 anys. Al gener, quan va començar la vacunació, l'edat mitjana dels ingressats a planta era de 71 anys i des de llavors ha anat baixant: 65 al febrer i març, 63 a l'abril, 60 al maig i 53 al juny. Per això és tan important que la ciutadania se segueixi vacunant.

Sant Andreu Salut ha informat que hi ha 14 persones ingressades a la Unitat d'Aïllament per covid-19 i que la unitat d’aïllament, que la setmana passada estava dotada amb 6 llits, s’ha ampliat amb 14 aquesta setmana.