L’Institut Català de la Salut (ICS) Catalunya Central ha incorporat 39 nous especialistes en formació (29 residents de medicina i 10 d’infermeria) que s’han incorporat als deu equips d’atenció primària acreditats com a centres docents a Manresa, Súria, Manlleu, Santa Eugènia de Berga, Igualada i Santa Margarida de Montbui.

La doctora Anna Forcada, gerent territorial de l’ICS Catalunya central, ha destacat durant la jornada de benvinguda virtual realitzada que els residents arriben a un territori que aposta per la docència, la formació i la investigació i que els ofereix continuïtat laboral un cop finalitzat el període de formació.

Els ha felicitat per haver triat una especialitat cada vegada més ben valorada i que «amb la pandèmia s’ha demostrat que és vital per al funcionament del país».

La xifra més alta a Althaia

La Fundació Althaia ha incorporat aquesta setmana els 29 nous MIR (Metge Interí Resident), que es formaran a la institució durant els propers anys. Amb ells s’arriba a la xifra de 106 professionals en formació (57 residents d’Althaia i 49 de l’ICS), que és la més alta assolida per la institució.

Un any més, Althaia ha aconseguit una ocupació de totes les places ofertes. Una novetat d’enguany és que el Ministeri de Sanitat ha aprovat que a partir del 2023 les places que ofereix Althaia en l’especialitat de Cirurgia Ortopèdia i Traumatologia passin d’una a dues.