La Festa del Tomàquet del Bages tindrà aquest matí l’acte central amb el mercat que aplegarà a la plaça Puigmercadal fins a nou parades, i supera el nombre que hi haver l’any passat.

Es tracta de la darrera baula d’un programa que va començar dilluns amb la xerrada inaugural i el showcooking que es va fer a la Fundació Alícia a Sant Fruitós.

Avui vuit productors i una parada de venda de llavors exposaran les varietats de tomàquets autòctones del Bages com Montserrat, esquena verd de Manresa i el cor de bou. A més, hi haurà una parada en la qual es podran conèixer diversos projectes de ramaders de la Catalunya Central. Els visitants podran fer petits tastos dels productes que es posaran a la venda de 9 a 1 del matí.

El mercat arriba precedit del Sopar del Tomàquet, que va exhaurir dijous a la nit totes les cadires al parc de la Seu. Cent cinquanta persones van gaudir del sopar degustació que van preparar els cuiners Jordi Llobet, Ignasi Sala, Enric Urgell, Carme Carbonell i Quim Miró. El regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet, va fer una presentació en la qual va parlar de la importància del producte local. També van parlar els cuiners, que van explicar els seus plats, i els productors. A més, Huguet va afegir que esperava que «la gent s’acabi de convèncer de la importància i la virtut de comprar i consumir productes locals».

Juntament amb el sopar es va fer una recol·lecta d’aliments per a la Xarxa de Suport Mutu de Manresa.