El Govern ha nomenat el manresà Jesús Viñas com a nou membre de la Permanent del Consell Escolar de Catalunya (CEC) en qualitat de personalitat de prestigi en el camp de l’educació. Tot seguit, el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, li ha delegat la presidència de l’organisme. Viñas substitueix Anna Simó, que havia estat presidenta del CEC des de l’any 2018. El càrrec de president del Consell Escolar de Catalunya és honorífic i sense retribució.

Nascut a Manresa l’any 1953, Viñas és llicenciat en Psicologia i compta amb un màster en avaluació de centres educatius. Disposa d’una àmplia experiència en l’àmbit educatiu i des del 2018 ocupava el càrrec de director de Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental.

El nou president del CEC s’ha dedicat a la docència de l’ensenyament no universitari de primària i secundària durant deu cursos, exercint la direcció del centre durant dos cursos. Ha estat coordinador del Centre de Recursos Pedagògics de Terrassa durant tres anys, inspector d’Educació durant 25 anys i subdirector general de la Inspecció Educativa de Catalunya de 2003 a 2007. En l’àmbit universitari, ha exercit la docència com a professor associat durant 17 cursos a les Facultats de Ciències de l’Educació de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Barcelona.

Viñas ha estat actiu en els Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya, ha estat soci fundador de l’Associació de mestres Alexandre Galí de Terrassa i vicepresident durant dos anys de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya. També ha estat col·laborador en la organització d’Escoles d’Estiu i és col·laborador habitual de la Fundació Bofill.