Les populars festes de Sant Ignasi, organitzades per l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants, van oferir ahir una concorreguda fira mercat amb cinquanta-cinc parades.

Josep Tobeña, president de l’associació de comerciants, explicava ahir que, a causa de la covid, s’havien anul·lat activitats com el sopar que es feia cada any, però s’havia pogut mantenir el gruix de l’oferta de la popular celebració.

Una altra de les activitats que es va celebrar va ser la tradicional Ignasiada. Nou persones anomenades Ignasi o Ignàsia van presentar-se a la cita, ahir al migdia, davant l’Oficina de Turisme. Allà van rebre uns obsequis i es van fer una foto juntament amb la regidora delegada del Centre Històric, Claudina Relat.

El detall per als assistents va ser una tassa, un imant, un bolígraf i uns adhesius de Manresa 2022.

Un dels assistents va ser Ignasi Puig, que va anar-hi per primera vegada. Puig va dir que el regal li va semblar «molt simpàtic, trobo que està molt bé, m’ha agradat molt el detall» i va explicar que el seu avi es deia Ignasi i el seu fill petit també.

Des de l’Oficina de Turisme es mostraven satisfets de la resposta a les activitats de les Festes de Sant Ignasi. A més de La Ignasiada es va fer una activitat guiada pel Centre Històric, botifarrada, tallers i espectacles infantils i musicals per oferir una programació per a tots els públics.