Entre el 10% i el 20% dels adolescents presenten malestar emocional, trastorn mental o addiccions. En aquest context, la Facultat de Medicina de la UVic-UCC i ITA (Institut de Trastorns Alimentaris) Clínic BCN impartiran un màster en Intervenció en Adolescents amb Trastorns de Conducta el curs que ve.

El nou programa formatiu, que també comptarà amb la implicació de la càtedra de Salut Mental de la Universitat i la Fundació Althaia, té per objectiu dotar l’alumnat del coneixement teòric, tècnic i científic necessari per desenvolupar amb solvència i tractar des d’un punt de vista interdisciplinari els diferents trastorns de conducta.

Entre els objectius d’aprenentatge del màster hi ha conèixer les tècniques d’intervenció individual, les intervencions eficaces en el fracàs escolar, les intervencions familiars, grupals i rehabilitadores, els tractaments psicofarmacològics i conèixer les aportacions recents de les neurociències.

Presencial i telemàtic

El màster combinarà el format presencial i el format en línia, i els entrenaments pràctics es faran en entorns reals, als diferents dispositius dels que disposa ITA Clínic BCN a Barcelona, Argentona, Madrid i Màlaga. La matrícula al màster ja està oberta.

El rector de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC), Josep Eladi Baños; el president de la Fundació d’Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), entitat titular de la Facultat de Medicina, Josep Arimany; i el director general d’ITA Clínic BCN, Jaume Raventós, van formalitzar la signatura del conveni de col·laboració per a la realització d’aquests nous estudis.