Els estudis del Grau en Infermeria de la Facultat de Ciències de la Salut de Manresa de la UVic-UCC han implantat aquest curs 2020-2021 un programa transversal de desenvolupament de les competències emocionals per preparar els futurs professionals per als reptes que hauran d’afrontar quan exerceixin.

L’objectiu d’aquest programa, que s’ha desenvolupat en format de seminaris, és que totes les persones que estudien Infermeria a UManresa coneguin les eines bàsiques de gestió emocional i que sàpiguen identificar les repercussions que poden tenir les emocions tant en el pensament com en el comportament per treure’n un benefici professional, però també personal.

Els seminaris es desenvolupen durant els quatre cursos del grau i permetran avaluar si les competències emocionals de cada estudiant han millorat i evolucionat des de l’inici dels estudis fins al final.

El programa s’inicia al primer curs de grau amb una fase d’identificació del valor afegit de cadascú. És enn el primer curs quan, a partir d’uns testos informatitzats i dels seminaris que es duen a terme, fan una primera valoració de les seves competències emocionals. Durant el segon i el tercer curs es treballa la gestió emocional i l’automotivació.