Les persones que aquests dies vagin a la Seu veuran que a la nau central de la basílica, entre les dues fileres de bancs, hi ha una catifa nova de trinca de color vermell i amb una decoració ornamental de tons més clars al voltant. Fa 43 metres de llargada i l’ha pagat el Capítol de Canonges per embellir l’interior del temple pensant en les dates més assenyalades.

La catifa la van posar prèviament a la festivitat de la Verge de l’Alba, diumenge passat, i és previst deixar-li fins que passi la festa major, tal com ha explicat el rector de la Seu a aquest diari. També s’han posat dues catifes més a l’altar i a les escales que hi pugen.

Quan s’acabi la festa major, es desaran les noves catifes i a les escales i a l’altar s’hi posarà la que s’utilitzava fins ara per a les festes, mentre que la de diari es tirarà perquè estava molt gastada i atrotinada, ha explicat mossèn Joan.

Per la festa major, la Seu acollirà celebracions els dies 26, 29 i 30.

El Capítol de Canonges de la Col·legiata Basílica de Santa Maria de Manresa es remunta al segle XI. A dia d’avui es tracta d’una comunitat de clergues nomenats pel bisbe que tenen cura del culte, la pastoral, la caritat i tot el que fa referència a la gestió del temple. Actualment n’hi ha quatre, els mossens Estanislau Corrons, Antoni Castillo, Jaume Serra i Jean Hakolimana, rector de la Seu i del Carme i president del capítol.