L’afluència a les Piscines Municipals de Manresa, sobretot l’exterior, ha augmentat aquest estiu un 35% amb relació a l’any anterior. Tot i això queda lluny dels nivells que hi havia el 2019, abans de la pandèmia.

Un usuari es pren una dutxa a les instal·lacions exteriors | OSCAR BAYONA

Segons l’empresa pública Aigües de Manresa, que és qui gestiona l’equipament, aquest increment d’usuaris es deu a diversos factors. Per una banda, ja no s’ha de fer reserva per demanar cita, ja no hi ha una limitació de temps per estar-s’hi i s’ha incrementat l’aforament permès. A l’exterior és actualment d’un 70%, que vénen a ser una setantena de persones. En comptades ocasions i moments molt puntuals s’ha impedit l’accés de gent a l’exterior perquè s’havia superat aquest límit, segons fonts de l’equipament esportiu.

El recinte exterior és un dels reclams d’estiu de les Piscines Municipals tenint en compte que a Manresa no n’hi ha cap de pública a l’aire lliure. El vas és de 25x12 i l’any passat, davant l’emergència sanitària, s’havia de fer reserva prèvia per anar-hi, igual que a les instal·lacions cobertes. A més a més per garantir que tothom qui volgués hi pogués anar, es va limitar l’estada màxima a una hora i mitja. Això va fer que baixés de forma considerable el nombre d’usuaris.

Les Piscines Municipals, però, vénen d’un any estrany. El març del 2020 va tancar i barrar seguint les recomanacions de la Generalitat i l’Ajuntament de Manresa per evitar la propagació de la Covid. El mateix va passar amb altres serveis. Es van suspendre totes les activitats i els cursets programats. En un principi era una mesura per quinze dies, però es va acabar allargant fins a mitjans del mes de juny.

Això va tenir un impacte directe al complex esportiu. Es va fer un ERTO als treballadors, i la meitat dels abonats es van donar de baixa tot i que hi havia la possibilitat d’agafar una baixa temporal, és a dir, de no pagar la quota durant un cert temps. Posteriorment, quan va obrir es va fer amb mesures de prevenció com haver de demanar cita prèvia, no superar l’aforament permès i estar-se un màxim de temps a les instal·lacions, a més a més de no poder utilitzar serveis comuns com dutxes.

Aquest any s’ha recuperat certa normalitat. El públic, bàsicament familiar, ha tornat a la piscina. Amb distància, això sí.