La pressió hospitalària pels casos de covid ha iniciat una corba descendent aquesta setmana, a Manresa. Segons dades dels hospitals de Sant Joan de Déu i de Sant Andreu, aquest dimarts hi ha 36 persones ingressades a causa de la malaltia. També aquesta darrera setmana cal lamentar dos morts més.

A l’Hospital de Sant Joan de Déu hi ha 24 persones ingressades per covid. Són 13 menys que no pas les que hi havia una setmana abans. D’aquestes, 5 estan ingressades a l’UCI en estat greu. La setmana anterior n’hi havien 9.

A la unitat d’aïllament de Sant Andreu hi ha, aquest dimarts, 12 persones ingressades davant les 11 de la setmana anterior.

Fan el total de 36 pacients ingressats. És la xifra més baixa des de mitjans de juliol. La setmana abans, la tercera d’aquest agost, n’hi havia 48.

Cal lamentar dues morts, les dues a l’Hospital Sant Joan de Déu. Des de l’inici de la pandèmia les defuncions acumulades a la Fundació Althaia arriben a les 324. No hi ha hagut cap decés a Sant Andreu, que en aquest cas n’acumula 132. L’emergència sanitària ha causat 456 morts als centres hospitalaris de la capital del Bages.

Pel que fa a les altes, s’acosten a les 3.000. En concret són 2.995. D’aquestes 2.813 corresponen a Sant Joan de Déu, i 182 a Sant Andreu.