Fem Manresa ha criticat que el servei de recollida de les escombraries actual s’efectuï en hores en què el soroll que fa és incompatible amb el descans dels ciutadans, sobretot a l’estiu, quan la gent dorm amb les finestres obertes. També s’ha queixat que els cotxes que realitzen la recollida fan molt soroll i que, en el cas del servei d’escombrada mecànica, es fa en «múltiples ocasions» fora de les hores estipulades en el contracte.

La candidatura instarà el govern manresà a aplicar abans de l’estiu vinent un sistema de recollida de residus i de neteja viària que garanteixi el descans dels veïns. Creuen que «és precisament en els mesos d’estiu, quan la gran majoria de gent dorm amb la finestra oberta, que s’ha de ser més curós amb el descans dels veïns de la ciutat, fet que consideren incompatible amb les recollides efectuades fins les 4 del matí amb camions que arriben a generar més 90 dB de soroll, quan la normativa en àrees residencials en aquelles hores és de 55 dB màxim». Demanen que «en la pròxima licitació es contempli una dràstica disminució del soroll que emeten els vehicles de recollida per ser el menys disruptius possibles en les recollides que es continuïn fent en horari nocturn».

Alhora, reclamen «més control de la concessionària de la neteja viària» perquè els consta que «en múltiples ocasions el servei d’escombrada mecànica s’ha efectuat fora de l’horari establert en el contracte» i ha coincidit amb l’horari de descans veïnal, de les 11 de la nit a 2/4 de 8 del matí. Fem també retreu que el servei d’escombrada mecànica es faci en moments de pluja intensa, cosa que consideren «inversemblant».