El virus de covid va trasbalsar la Festa Major de Manresa de l’any passat, i enguany, la segona amb pandèmia, des del consistori i l’organització esperen –i encreuen els dit– que sigui la de transició cap a la normalitat. La festa major 2021 que porta com a segell la icònica imatge de l’Elvis Presley a la pel·lícula Rock a la presó i que tindrà lloc des del 26 fins al 30 d’agost, ja es va començar a preparar el mes de març. Una festa que torna a apostar pels espais a l’aire lliure —incorporant-ne de nous— i per una programació concentrada en cinc dies que seguirà al peu de la lletra la normativa que s’ha constatat eficaç per fer casar cultura i pandèmia: recintes perimetrats, control d’aforament, distància entre espectadors, rentat de mans i mascareta.

Així doncs, des de fa uns mesos l’Ajuntament de Manresa i l’Associació Manresa de Festa ha treballat per unes festes molt similars a les de l’any passat, que inclouen una gran diversitat d’activitats per a totes les edats i interessos que omplen els carrers i places de la capital del Bages. Tots els actes tenen una capacitat limitada i controlada, i cal reserva prèvia per participar-hi. En la majoria de casos s'haurà de sol·licitar a la pàgina web.lafestamajor.cat, i en altres, a la pàgina web del Kursaal o a les taquilles del teatre.

Dilluns, última jornada d'actes festius que estan encapçalats pels concerts d''El Pot Petit', la cantautora Sara Roy i la banda juvenil que està triomfant a tot Catalunya, '31 FAM'. Tot això, sense deixar de banda el tradicional castell de focs que es podrà veure des de diferents punts de Manresa.