Bages pels drets civils, amb el suport de l'ANC, Òmnium Cultural i el Consell per la República de Manresa, organitza aquest dissabte, dia 4 de setembre, a les 7 de la tarda, a l'espai Plana de l'Om, la projecció del documental "De matinada", que explica com es va desenvolupar l'anomenada "Operació Judes" contra l'independentisme i els CDR.

Els organitzadors fan memòria que "el 23 de setembre del 2019 diversos independentistes van ser detinguts i empresonats en una operació de persecució política, sense garanties i acompanyada d'una criminalització mediàtica i política. L'operació es va dur a terme abans de les mobilitzacions de reivindicació de l'1 d'octubre i de la publicació de les sentències als presos polítics. Actualment, la fiscalia espanyola ha fet públiques les acusacions contra les persones afectades, malgrat la manca de proves". 

El passi del documental comptarà amb la presència dels seus protagonistes: advocats, grup de suport i represaliats.

Per assistir a la projecció cal reservar les entrades, gratuïtament, a la web del Kursaal. A les 5 de la tarda, ja quedaven poc més d'una desena de localitats.