Els campus universitaris de la Catalunya Central se sumen a la campanya per vacunar gent jove i augmentar la cobertura vacunal entre aquests col·lectius. Segons ha explicat el Departament de Salut, en un comunicat, la setmana vinent, de 12 a 15h, es desplegarà un punt de vacunació al campus UPC a Manresa. Dimecres, de 12 a 16h, també es vacunarà al campus Vic de la UVic-UCC. El 20 de setembre el punt de vacunació estarà al campus de Manresa de la UVic-UCC i, el 21 i 22 al Campus d'Igualada de la Universitat de Lleida.

En els diferents punts de vacunació s'administrarà la primera dosi de vacuna a totes les persones que formin part de la comunitat universitària, així com la resta de la població –major de 12 anys- de la Regió Sanitària de la Catalunya Central. La segona dosi de les persones vacunades en el marc d'aquesta iniciativa s'administrarà tres setmanes després a la mateixa universitat.

A banda durant aquest setembre es mantenen oberts els punts de vacunació sense cita de Manresa, Berga, Igualada i Vic. Actualment, 3 de cada 4 persones de 12 anys o més estan vacunades a les comarques centrals amb pauta completa. Els índexs més baixos de vacunació són en menors de 40 anys. En edats entre 12 i 15 anys, ja hi ha un 59% de vacunació en 1a dosi i s'estan administrant segones dosis. En la franja de 16 a 19 anys la cobertura en pauta completa és d'un 63% i del 56% de joves d'entre 20 i 35 anys.