L’Ajuntament ha invertit durant aquest estiu 158.881,26 euros per portar a terme diverses reformes en centres escolars de la ciutat de cara al curs escolar 2021-2022, que arrencarà aquest dilluns. El consistori ha destacat que es tracta de «millores destacades en les instal·lacions gràcies a l’increment de la inversió», que el 2019 va ser de 155.000 euros, mentre que l’any passat es va centrar en aspectes lligats a la covid.

Els treballs més destacats s’han destinat a millorar l’enjardinament de l’Escola Bages; al condicionament del pati d’educació infantil de l’Escola Pare Algué; i a la reparació de la rampa d’accés per a vianants i a la substitució de les finestres del gimnàs i a la reparació dels revestiments interiors de l’Escola Puigberenguer.

Les actuacions també han inclòs treballs de pintura en espais interiors de l’Escola Sant Ignasi; la reparació de la pista poliesportiva de l’Escola Serra i Hunter; una obra de preparació de l’espai d’ubicació d’un elevador salvaescales i la reparació de la grada de fusta de la pista poliesportiva de l’Escola Valldaura; i l’enderroc del forjat de l’altell de la sala de professors de l’Escola d’Art.

Llars dinfants

A les llars d’infants, s’ha canviat el parquet de la Petit Príncep i de la llar d’infants l’Estel; i s’ha remodelat l’espai de l’office per millorar el condicionament tèrmic de la llar d’infants La Lluna.

A banda d’aquestes actuacions, el regidor d’Ensenyament i Universitat, Josep Gili Prat, ha anunciat que durant aquest curs és previst iniciar dues intervencions importants. Es tracta de la reparació del mur exterior perimetral de l’Escola la Flama i de la construcció d’una pista poliesportiva a l’escola Les Bases que, juntament amb l’escola Valldaura, funciona amb mòduls prefabricats. En el cas de l’escola Valldaura, ja fa més de deu anys.

Fan manteniment a la vegetació de Les Bases per les queixes de l’AMPA

L’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’escola es va queixar a l’Ajuntament

L’AMPA de l’escola Les Bases va fer arribar el mes passat una carta de denúncia a l’Ajuntament per reclamar «que ens solucionin els problemes que arrosseguem des de que es va crear». En concret, explicava que «ja no se sap a on acaben les males herbes de les voreres i a on comença la vegetació de les muntanyes que es van fer», els petits turonets que hi ha davant del recinte escolar.

L’Ajuntament ha informat que va rebre les queixes i que, a través del servei de jardineria, ha fet millores en aquesta vegetació abans de l’inici de curs, que han consistit a fer-hi una mica de manteniment i a plantar-hi alguns arbres.

L’AMPA també demanava la instal·lació d’una barana que separi la carretera de l’espai on hi ha l’escola perquè «els cotxes arriben a tota velocitat a la rotonda i seria fàcil que hi hagués un accident», actuació que no s’ha fet.

Remarcava, alhora, que «fa tres anys que l’escola no disposa de porteries de futbol ni de pistes de bàsquet. En aquest sentit, el consistori ha anunciat la construcció d’una pista poliesportiva al centre (vegeu text principal).

Ensenyament estrena un acte de benvinguda al nou curs escolar

L’auditori del Conservatori de Música ha acollit aquesta setmana un nou acte d’inici del curs escolar de l’Ajuntment per donar la benvinguda a les noves direccions dels centres i al professorat que s’estrena, i per informar de les activitats previstes en l’àmbit d’educació vinculades al projecte Manresa 2022, que l’any vinent commemorarà els 500 anys de l’arribada de sant Ignasi.

A primera hora de la tarda, el regidor d’Ensenyament i Universitats, Josep Gili Prat, i el regidor de Turisme i Promoció de la Ciutat, Joan Calmet Piqué, van fer la rebuda a una desena d’assistents en representació del professorat de primària i secundària que s’estrena aquest any a la ciutat. Va tenir lloc a l’Espai Manresa 1522. A continuació, el professorat va fer un recorregut guiat pel modernisme de la ciutat fins a la Seu i, després de visitar la basílica, van fer un tastet de l’activitat de Manresa Endins al Parc de la Seu i un joc de rol al carrer del Balç.

A l’acte al Conservatori de Música, que va comptar amb la participació de 28 centres de diferents nivells educatius, es va donar la benvinguda a les onze noves direccions que s’hi incorporen aquest curs. Hi van assistir l’alcalde Marc Aloy Guàrdia, els regidors Gili i Calmet i la directora dels Serveis Territorials d’Educació de la Generalitat, Gemma Boix López.

Projectes de la Manresa 2022

Pel que fa a les activitats lligades al projectes Manresa 2022, es va parlar dels itineraris que permetran a l’alumnat fer recorreguts per la ciutat per conèixer el llegat d’Ignasi de Loiola. Les activitats teatralitzades L’home que vestia de sac: Ignasi de Loiola va a l’Escola i Ciutat d’Acollida: Manresa i Ignasi de Loiola, adreçades als més petits. El joc de rol Manresa 1622. Engalanem la ciutat barroca, una activitat participativa i dinàmica que es farà al Museu Comarcal de Manresa. Les activitats al Centre Flors Sirera Canviant la realitat: Personatges de pau, per a l’alumnat de de 4t d’ESO, 1r i 2n de batxillerat. El Menú del Pelegrí, que fomenta els hàbits alimentaris saludables a partir de la figura d’Ignasi de Loiola i la cuina de l’època. Lotus Blanc i Lotus Blau, iniciatives per acostar infants i joves a l’experiència espiritual d’Ignasi de Loiola, i el premi TDR Manresa2022 Transforma, que s’adjudicarà a un treball de recerca de batxillerat amb una temàtica relacionada amb Manresa 2022.

La regidoria d’Ensenyament ha valorat de forma molt positiva aquests dos actes i estudiarà donar-hi continuïtat l’any vinent.