La Federació d’Associacions de Veïns de Manresa ha presentat aquesta setmana el nou curs de la Xarxa de biblioteques veïnals de Manresa, uns equipaments que tenen l’objectiu de promocionar la lectura i de donar suport en les tasques escolars a infants de primària. L'horari habitual és de 5 a 7 de la tarda, de dilluns a divendres i les persones que vulguin fer ús del servei cal que s’inscriguin a la mateixa biblioteca.

Agrupa les biblioteques veïnals dels barris de Valldaura, Balconada, Sagrada família, Plaça Catalunya, Carretera Santpedor, Cots-Guix-Pujada Roja, Xup i Cal Gravat.

A l'acte van assistir tots els tècnics que porten el servei, representants de les entitats veïnals de les biblioteques veïnals de la Xarxa; la regidora de Barris i Acció Comunitària, Núria Masgrau, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa, Antoni Erro, que va remarcar "el valor i l’indispensable treball de les associacions de veïns que, des del voluntariat, cuiden d’aquests espais oberts al barri". Masgrau va incidir en "la seva tasca social i de cohesió" i va agrair "el treball de l’equip tècnic, que aporta un valor que va més enllà del suport als deures o el foment de la lectura acompanyant als infants també emocionalment".