El comerç del Centre Històric de Manresa presentarà aquest dimarts el vídeo El Centre Històric, l’ànima de Manresa, que reivindica el seu caràcter proper, divers i comunitari. El vídeo, que ha tingut la participació de botigues, bars i restaurants del barri, en mostra les diverses facetes i, en especial, la gent que l’integra. Ho fa sobre la cançó Chaje Shukarije d’Esma Redzepova interpretada pel grup musical Vardo Wagon.

Vardo Wagon és un grup de música que apareix durant el confinament, format per músics vinculats al Centre Històric a través de l’escola de música Musilloc. Segons Jiří Václavík, contrabaixista del grup i promotor del vídeo, "després dels moments més durs de la covid-19 veiem necessari reivindicar que som aquí i sense por, i que tot i que no estiguem passant els millors moments, ja és hora de sortir i de tirar endavant".

La presentació tindrà lloc a la plaça de Sant Ignasi Malalt, a 2/4 de 9 del vespre, com a acte de les Festes de Sant Miquel. Comptarà amb la presència de Joaquim Vert, de l'Associació de Comerciants de Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i Voltants; Violeida Sánchez, escriptora vinculada al Centre Històric; Núria Masgrau, regidora de Comerç; Claudina Relat, regidora del Centre Històric, i del grup Vardo Wagon, autors del tema musical del vídeo.

Dins del mateix acte, es presentarà també l’LP Golden, d’Iris Deco (Júlia Collado), artista local que actuarà al festival FABA i es mostrarà el videoclip Flames.

La UBIC Manresa col·labora en la difusió de l’acte.