Com una flor que s’obre quan es pon el sol, ahir a la nit va tenir lloc un singular acte públic que va agermanar art i reivindicació al barri vell de Manresa.

A la plaça de Sant Ignasi Malalt una trentena de persones van assistir a l’estrena d’un vídeo protagonitzat per comerciants que seguien el ritme de la cançó Chaje Shukarije d’Esma Redzepova interpretada pel grup musical Vardo Wagon. Van escoltar com la metgessa i escriptora Violeida Sánchez feia un símil entre les persones i els barris vells, i es va presentar també l’LP Golden d’Iris Deco (Júlia Collado).

Tot això com a teló de fons de les demandes dels botiguers expressades per Joaquim Vert en nom de l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, Sant Miquel, plaça Major i Voltants.

Vert va parlar del passat, el present i el futur del barri vell des del punt de vista d’un sector comercial que ha vist com han anat quedant sense activitat moltes botigues durant els darrers anys.

Va reclamar injeccions econòmiques «a fons perdut» per a la rehabilitació d’immobles i va denunciar el greuge que consideren que hi ha amb altres ciutats en les quals l’aposta pel comerç de proximitat és més contundent.

Li van donar la rèplica la regidora de Comerç i Barris, Núria Masgrau, i la regidora del Centre Històric, Claudina Relat, que van recordar que hi ha ajudes i múltiples fronts oberts per donar suport a l’activitat comercial.