L'alumnat de 2n d'ESO de l'institut Lluís de Peguera ha aprofitat la Fira Ecoviure per a conèixer projectes de protecció mediambiental d'empreses i institucions i, al mateix temps, han posat en pràctica tècniques de comunicació digital. Han actuat com a periodistes que capten i transmeten la documentació audiovisual a través de telèfons mòbils.

Els estudiants han entrevistat i captat imatges de la vintena d'expositors. Han fet les gravacions i les entrevistes que tots els grups requerien creant un banc de documents compartits i quan tornin a classe, cada grup editarà el seu reportatge utilitzant les filmacions realitzades per tots i totes.

També han entrevistat al públic de la Fira per conèixer els interessos i les preferències dels visitants. El resultat de la seva feina es divulgarà a través dels mateixos canals de Fira de Manresa i Ecoviure i també serà accessible a través de les xarxes.

Aquest projecte pedagògic es desenvoluparà durant tot el curs i consistirà en la realització d'un treball sobre els diferents aspectes de la protecció del medi ambient: residus, energia, mobilitat, alimentació, aigua i biodiversitat. Es tracta del treball "Manresa, un ecosistema en equilibri?" Aquest treball té l'objectiu d'afavorir que l'aprenentatge escolar sigui útil per tal de formar ciutadans i ciutadanes crítics, amb opinió pròpia, autònoms i que siguin capaços de resoldre els nous reptes en cooperació amb els altres. A través d'aquest model es planteja el repte a l'alumnat a buscar formes de vida més sostenibles per al medi ambient.