El manresà Aleix Comas Vives rebrà, avui, a les 6 de la tarda, el premi de la Societat Catalana de Química al Talent Científic Emergent per reconèixer la seva trajectòria científica i la seva capacitat de lideratge científic emergent en l’àrea de la química. El lliurament del guardó tindrà lloc a la seu de l’Institut d’Estudis Catalans.

La Societat Catalana de Química, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, atorgarà avui la primera edició dels seus guardons en recerca, educació i divulgació. Entre els premiats hi ha el manresà.

L’estiu del 2012, Comas es va instal·lar a la ciutat de Zuric, on ha treballat com a investigador en química a l’Escola Federal Politècnica, fundada el 1855 i que ha tingut entre els seus alumnes diversos premis Nobel, entre els quals s’inclou el físic Albert Einstein. Des del 2018, és investigador Ramon y Cajal a la Universitat Autònoma de Barcelona. La seva recerca científica se centra en la transició energètica dels combustibles fòssils a les energies renovables mitjançant l’estudi computacional dels processos de catàlisi heterogènia.