Els Premis Best Spanish Hospitals Awards (BSH) han determinat que 29 hospitals catalans es troben entre els millors hospitals d'Espanya. Entre aquest llistat, destaquen l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell i l'Hospital Sant Bernabé de Berga.

Els premis s'han repartit en 10 categories diferents, i dintre de cadascuna, s'han distingit sis tipus d'hospitals, tenint en compte la seva gestió, la mida o la funcionalitat. Per tant, cada categoria ha comptat amb 6 premiats, un per cada tipus de centre.

Els centres de Manresa i Martorell han sigut guardonats amb un primer premi a la gala que es va fer aquest dijous a Sevilla. En el cas de l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa, ha sigut reconegut com el millor hospital general i de referència en la categoria "malalties de la dona". Pel que fa a la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell, ha sigut distingit com el millor hospital bàsic i comarcal en la categoria "aparell circulatori i respiratori".

Els finalistes

Tot i no aconseguir la primera posició, l'Hospital Sant Joan de Déu de Martorell ha sigut finalista dins de la classificació d'hospitals bàsics i de referència en les categories "malalties infeccioses" i "aparell digestiu i hepatopancreàtic". L'hospital Sant Bernabé de Berga també ha quedat finalista, en aquest cas també en la tipologia d'hospital bàsic i comarcal, en les categories "matern-infantil" i "ronyó i vies urinàries".

Catalunya és la comunitat més premiada, amb 29 centres guardonats. La segueixen Madrid amb 23 i Andalusia amb 21. En aquesta edició, s'han lliurat 60 primers premis -6 per categoria-, i 108 diplomes. En total, es van presentar 122 hospitals, 65 públics i 57 privats.

El certamen és organitzat per la consultora Higia Benchmarking, especialitzada en l'anàlisi d'indicadors de gestió sanitària, i la companyia ASHO, de prestació de serveis de codificació d'altes hospitalària, processos ambulatoris i creació de software d'ajuda a la codificació.