Els membres del grup municipal de Junts per Manresa han fet públic un comunicat en el qual exigeixen a l'alcalde de Talamanca, Josep Tarín, que deixi l'escó i la responsabilitat de diputat de Mobilitat, Espais Naturals i Prevenció d’Incendis Forestals a la Diputació de Barcelona perquè l'assumeixi Valentí Junyent, tal i com s'havia pactat.

Els membres del grup municipal de Junts per Manresa recorden que el pacte va ser que el relleu es faria el juny

En un comunicat mostren el "total suport al nostre President de grup municipal" i exigeixen que es compleixi l’acord al qual es va arribar a l’Assemblea celebrada el juliol de 2019 de regidors i regidores d’aquest espai polític a les últimes eleccions municipals, "en la qual molts de nosaltres hi érem presents" i on es va arribar al pacte que aquest relleu es faria el juny del 2021. "És a dir que Valentí Junyent començaria a exercir de diputat a la Diputació de Barcelona el juliol de 2021".

Quan Regió7 va fer públic el conflicte, Tarín va dir que aviat ell i Junyent faran una roda de premsa. Per part seva, la presidenta del PDeCAT al Bages, Ivet Castaño, va dir que hi haurà relleu i que serà aviat.

Tant Junyent com Tarín són militants del PDeCAT.

Tal com ja ha informat prèviament aquest diari, en el si de Junts per Catalunya, a qui corresponia l’elecció d’un diputat provincial del partit judicial a Manresa, es va acordar que l’alcalde de Talamanca ostentés aquest càrrec els dos primers anys i que els dos següents el rellevés Junyent, que fins al juny del 2020 va exercir d’alcalde, abans de cedir la vara de batlle a Marc Aloy i passar a ser regidor.