Després de setmanes amb una incidència a Manresa de l'epidèmia de covid-19 per sobre de la mitjana, la velocitat de contagi ha anat disminuïnt progressivament.

En tres setmanes ha passat d'1,49 a 1,23 i 1, respectivament. La darrera dada de transmissió es troba per sota de la mitjana catalana, que ara és d'1,10. 

A banda de la velocitat de contagi, altres indicadors apunten en la mateixa direcció de reducció de l'afectació.

Pel que fa a l'edat dels nous positius també es troba per sota de la mitjana catalana. Així, mentre a Catalunya, segons les darreres dades, la mitjana d'edat dels casos nous se situa en 39,8 anys, a Manresa és de 38,3.

El risc de rebrot de la capital del Bages se situa per sota del que presenten altres ciutats catalanes de més de 50.000 habitants com Mataró, Rubí, Girona, Lleida i Vilanova i la Geltrú.

Manresa porta una setmana amb el risc de rebrot a l'entorn de 80, la darrera dada (corresponent al 29 d'octubre pel decalatge amb el qual el Departament de Salut ofereix les xifres) era de 81 i el dia 24 d'octubre era de 86.

La ciutat porta un mes amb una trentena de casos nous cada setmana. Del 2 al 8 d'octubre van ser 32 nous positius confirmats per PCR o test d'antígens, el 9 al 15 van ser 30 casos nous, la setmana següent, 35 i la darrera analitzada, del 23 al 29 d'octubre, 30 més. 

Aquesta inèrcia fa que hores d'ara Manresa sigui la segona ciutat gran catalana en incidència acumulada a 14 dies, després de Lleida, i la tercera en incidència a 7 dies, després de Girona i Lleida.

Per comarques

La comarca de l'àmbit de cobertura amb un risc de rebrot més elevat era l'Alt Urgell, amb 193 punts. Amb valors més moderats hi ha el Bages (80), la Cerdanya (52), l'Anoia (48), el Solsonès (21), el Berguedà (10) i el Moianès (2).

L'Alt Urgell és la segona comarca catalana en velocitat de transmissió del virus, amb un indicador de 2,67 només per sota del Pallars Jussà (3).

En el cas de la incidència acumulada a 14 dies i a 7 dies els valors són moderats.