La Generalitat i l'Ajuntament de Manresa han presentat el projecte de passera de vianants i bicicletes entre el barri de Cal Gravat i el polígon de Bufalvent. L'actuació es durà a terme al costat de l'actual pont de vehicles que uneix la zona de Cal Gravat (a prop de la rotonda dels Mossos) i el polígon de Bufalvent.

Imatge del projecte G.C.

La presentació ha anat a càrrec de Xavier Flores Garcia, Director General d’Infraestructures de Mobilitat; Antoni Massegú Calveras, director dels Serveis Territorials de Polítiques Digitals i Territori a la Catalunya Central; Marc Aloy Guàrdia, alcalde de Manresa; David Aaron López Martí, regidor delegat d’Urbanisme i Mobilitat i Núria Masgrau Fontanet, regidora delegada d’Indústria, Comerç i Activitats. També han assistit representants l’Associació d’Empresaris de Bufalvent i de l’Associació de Veïns de Cal Gravat.

La passera es preveu construir per la banda de l'institut de cal Gravat, al costat de l'actual pont sobre la C-55, per la banda dreta en direcció a Bufalvent. Tindrà 3 metres i mig d'amplada. Els treballs, que tindran un pressupost de gairebé mig milió d'euros, s’iniciaran aquest estiu i tindran un termini de 8 mesos.

La futura passera i l'actual pont G.C.

La intervenció forma part de les actuacions per millorar la connectivitat a peu i en bicicleta en recorreguts que es veuen interceptats per carreteres, rius i rieres dintre del terme municipal.