El regidor de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Manresa, Joan Calmet, va assegurar, enmig d’una gran prudència, que en les últimes setmanes les incidències relacionades amb la seguretat a Manresa s’han reduït.

Calmet ho va atribuir a les diferents mesures que des de finals d’octubre s’estan aplicant a la capital del Bages per lluitar contra l’incivisme i els fets delictius.

Entre les accions que va destacar més el responsable de la cartera de Seguretat Ciutadana hi ha el patrullatge conjunt de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra, que han fet més visible la seva presència al carrer, en especial a les zones comercials i més concorregudes del centre de la ciutat. Segons va assegurar el regidor, aquesta proposta ha tingut «molt bona acollida» entre els comerciants i també els veïns.

Una altra de les iniciatives que s’està portant a terme i que, segons el regidor, també està donant uns resultats molt positius és l’anomenat dispositiu Tremall. Aquest pla es va iniciar a mitjan juliol, però s’ha intensificat des de mitjan setembre. Des de llavors, aquest operatiu, que és conjunt de la Policia Local, els Mossos d’Esquadra i el Cos Nacional de Policia, ha permès que un total de 16 detinguts multireincidents hagin ingressat a presó de forma provisional, ha dit el regidor.

El 29 d’octubre, en la seva visita a Manresa, el conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, va explicar que aleshores un total de 14 multireincidents havien entrat en un centre penitenciari de forma preventiva.

Segons es va explicar en aquell moment, la majoria d’aquests detinguts que ara són a la presó són acusats de robatoris amb violència i intimidació. A més a més, la majoria dels delictes pels quals se’ls acusa s’han produït tant a peu de carrer o en establiments comercials. El conseller d’Interior va assegurar que el dispositiu Tremall es mantindria a la capital del Bages «de forma indefinida» fins que la situació d’inseguretat i fets delictius es revertís.