L'augment de positius de coronavirus que ha fet pujar els indicadors de seguiment de l'epidèmia té el seu reflex a nivell hospitalari. A Manresa hi ha hagut una altra víctima mortal de la covid-19 a la Fundació Althaia que fa elevar el total de morts pel coronavirus als centres assistencials de la ciutat a 467, dels quals 333 a Althaia i 134 a sant Andreu.

La setmana passada, a Althaia ja hi va haver una altra defunció a causa de l'epidèmia que posava fi a tres setmanes seguides sense víctimes mortals.

Si fa una setmana el dubte era si hauria estat un repunt puntual o si tindria continuïtat, hores d'ara el que es pot dir és que a banda de la nova mort comunicada hi ha 14 persones ingressades per covid, de les quals 3 són a la Unitat de Cures Intensives.

La setmana passada hi havia 12 ingressats dels quals 1 a l'UCI. La setmana anterior, la del 2 de novembre, hi havia 5 ingressats cap dels quals a l'UCI. Des d'aquella data les dades han anat augmentant. Hi ha més ingressats a planta i a l'UCI.

Pel que fa a les altes a pacients ingressats a Althaia , la dada acumulada des del març del 2020 és 2.961, dotze més que la setmana anterior.

Sant Andreu torna a tenir ingressats amb covid després de set setmanes

Paral·lelament, l'Hospital de Sant Andreu de Manresa torna a tenir pacients amb covid-19 ingressats després de 7 setmanes sense. Hores d'ara hi ha vuit persones hospitalitzades.

L’Hospital de Sant Andreu, a causa de les necessitats del territori, ha obert una nova unitat d’aïllament per a pacients amb covid-19. Aquesta Unitat té una capacitat de 8 llits.

A data d’avui, dimarts 16 de novembre, hi ha 8 persones ingressades a la Unitat d'Aïllament per Covid-19 de l'Hospital de Sant Andreu.

Des que ha obert la unitat han ingressat 8 persones, cap persona ha estat donada d'alta i cap persona ha mort.

 Des del 28 de setembre passat no hi havia cap persona ingressada per covid-19 a Sant Andreu.

 Sant Andreu Salut informarà de la xifra de pacients a les unitats d’aïllament per covid-19, de la xifra acumulada d’altes i de la xifra acumulada de defuncions setmanalment, previsiblement els dimarts.