El cap del servei d’Hematologia de la Fundació Althaia i professor de la Facultat de Medicina de la UVic-UCC, Albert Altés, és l’autor del llibre «Som virus», una obra de divulgació que acaba de publicar Eumo Editorial.

A «Som virus», Altés explica d’una manera planera i entenedora la funció que han tingut els virus al llarg dels temps, des de l’origen de la vida fins als nostres dies, el paper que han tingut com a motors de l’evolució, creadors de nous gens i generadors de diversitat. Segons Altés, «és cert que inicialment vam conèixer els virus pels estralls que provoquen, però avui sabem que els beneficis que ens han aportat són infinitament més grans que els danys que ens han causat». Remarca, també, la importància de la investigació i la recerca.

L’obra va guanyar el primer premi d’assaig Ricard Torrents que van convocar Eumo Editorial i la UVic-UCC amb l’objectiu de promoure la difusió del gènere de l’assaig en llengua catalana. Torrents va ser el primer rector de la UVic i fundador de l’editorial.

«Som virus» es va presentar la setmana passada a Barcelona i el pròxim 22 de novembre es farà a l’Hospital de Sant Pau, on Altés es va especialitzar en Hematologia. El 29 de novembre a les 5 de la tarda hi haurà la presentació pública del llibre a l’Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa.