Comença la transformació de la part del pati del Casino de Manresa de la banda de la Casa Lluvià en un jardí de flors d'espècies arbustives plantades dintre de set cercles i semicercles. La inversió és de 42.636 euros i anirà acompanyat de nou cadires, reg per degoteig i una nova font.

Mentre les plantes arrelen estaran protegides i el jardí serà planament operatiu a la primavera.

L'actuació ha estat presentada pel regidor de Ciutat Verda, Pol Huguet; la regidora d'Infància, Joventut i Persones Grans, Rosa M. Ortega, i membres del Consell Municipal de Gent Gran.

Les plantes tindran coloracions i moments de floració diferents perquè se'n pugui fruir durant tot l'any.

El fet que estigui en un punt cèntric de la ciutat, a peu pla ha estat ben valorat pel Consell de Gent Gran.

L'actuació no afectarà l'esplanada central del pati, on se celebren actes a l'aire lliure, i complementarà l'espai per al joc infantil que hi ha a la banda del Kursaal perquè el resultat final sigui un espai de trobada intergeneracional.

El regidor Huguet ha explicat que aquest projecte dóna compliment a un dels compromisos del Pla d'Actuació Municipal de dotar la ciutat d'un jardí que sigui un espai de repòs, amb vegetació i accessible per a tothom.

Segons el regidor de Ciutat Verda, serà el primer espai on la vegetació no només acompanyarà sinó que serà l'element central, amb un pes majoritari d'arbustos grans. Una vegetació que oferirà un espai fresc on passar millor els dies calorosos, reduint l'efecte illa de calor del centre de la ciutat.

El govern municipal afirma que "contribuirà a la salut física i mental de qui en gaudeixi". Pel que fa a les plantes es prioritzaran les espècies que facin flor alguna època de l'any, i així aportin variacions cromàtiques i més visibilitat.

La durada aproximada de les obres és de tres setmanes.

Els treballs s'emmarquen en la línia engegada des de la regidoria de Ciutat Verda per enverdir espais de la ciutat amb la voluntat de trobar el consens i la implicació activa de la ciutadania en la conservació d'aquests espais.