La gran planta potabilitzadora s’ha de construir vora el parc de l’Agulla, a la zona que el pla director anomena «façana sud», als horts de la partida del Colomer. De fet, és molt a prop d’on s’hi volen projectar les piscines. Una ubicació que de moment no ha trobat cap oposició perquè, de fet, els tècnics han determinat que aquest ha de ser l’espai on s’ha de construir. Una actuació necessària perquè la dels Dipòsits Nous, a prop de les Bases, està exhaurint la seva vida útil.

El nou equipament tindria un cost estimat d’uns 25 milions d’euros, es faria a prop del llac de l’Agulla, donaria servei també a Sant Fruitós i Santpedor, i es començaria a posar en funcionament d’aquí a 5 anys. La nova planta ha de permetre assolir els objectius d’abastament i millorar els processos. A més, les noves tecnologies utilitzades l’han de convertir en una de les plantes potabilitzadores més avançades de Catalunya, que dotarà als municipis abastits «d’una qualitat d’aigua excepcional», segons el pla estratègic.

Els tècnics diuen que la instal·lació respectarà l’entorn paisatgístic. L’operació té molt en compte la nova normativa europea sobre qualitat de l’aigua. La potabilitzadora dels Dipòsits Nous va ser construïda els anys 60 i necessitaria augmentar la capacitat de tractament, així com adaptar-se als nous requeriments legislatius. En comptes de fer això s’opta per la construcció d’una nova infraestructura.

La planta es farà en dues fases. La primera fins al 2025, i la segona, posterior. Precisament la segona fase de l’operació de la nova Estació de Tractament d’Aigua Potable seria per donar compliment a la nova directiva i es preveu executar més enllà del 2025 amb una important inversió.