Aigües de Manresa està arranjant 90 metres del clavegueram al carrer Guimerà amb una nova tecnologia que consisteix en introduir una mànega flexible dins de la conducció, inflar-la amb aire comprimit fins que s'adapta a la galeria, que en aquest cas és de metre i mig de diàmetre, i endurir-la amb llum ultraviolada.

La mànega és de fibra de vidre i una combinació de resines que, quan s'exposen a la llum ultraviolada, s'endureixen.

Aigües de Manresa ja havia utilitzat aquest sistema als carrers Martí i Pol, i al Sant Josep, i ara també ho està aplicant al carrer Avinyó, però la claveguera del carrer Guimerà és la que té el diàmetre més gran fins ara.

Aigües de Manresa, a través de Sanitec Rehabilitació SL, va iniciar les obres a Manresa el dia 2 de novembre amb previsió d’acabar aquesta setmana.

Els treballs permetran restaurar la solera de la galeria que es troba molt erosionada i possibilita l’existència de filtracions.

Aquest sistema, instal·lat per Sanitec Rehabilitació SL, permet fabricar un nou tub dins de la galeria mitjançant la polimerització amb llum ultraviolada. Aquesta tecnologia és especialment adequada ja que permet adaptar-se a la secció existent.

Per a la seva instal·lació s’introdueix una mànega Impreg mitjançant el procediment de lliscament, i posteriorment aquesta s’infla de manera controlada amb aire comprimit, es pressiona contra la paret de la canonada i s’adapta a totes les modificacions en la secció i el perfil. Tot seguit, mitjançant una font de llum ultraviolada, que es desplaça a una velocitat controlada i definida, s’endureix el revestiment i s’obté una nova canonada rehabilitada per a molt de temps. El cost de l’obra és de 84.844,50€ (més IVA).