El jugador del Baxi Manresa Chima Moneke va assistir ahir a la tarda a l’espectacle multidisciplinari Bots pel canvi en procés, a la Sala Petita del Kursaal. El projecte va sorgir el mes maig. Des de llavors, un grup de joves es troba cada dimecres a diferents places per fer botar pilotes de bàsquet mitjançant dinàmiques de joc mentre fan comunitat. Fruit d’aquestes trobades, ahir alguns d’aquests joves van pujar a l’escenari per oferir una mostra que va combinar música, debat i reflexió.

D’ençà que el projecte va arribar a la capital del Bages, més de 800 persones d’entitats, centres de secundària i serveis de la ciutat han format part dels tallers de Basket Beat, que tenen l’objectiu d’acompanyar les persones en el seu creixement personal a través de la creació i l’aprenentatge musical en grup i amb pilotes de bàsquet. Es tracta d’un projecte que vol esdevenir un punt de trobada entre joves de diferents procedències, amb diferents històries de vida, per tal que puguin generar vincles, noves maneres de relacionar-se i, en definitiva, transformar la seva mirada cap als altres joves i cap a la ciutat de Manresa.

El projecte Bots pel Canvi va sorgir durant el mes de maig. Des de llavors, cada dimecres un grup de joves es troba per diferents places per fer botar pilotes de bàsquet mitjançant dinàmiques de joc, mentre teixeixen comunitat. El grup és obert a tothom que s’hi vulgui sumar.

Fruit d’aquestes trobades a l’espai públic, aquest dissabte alguns d’aquests joves van pujar a l’escenari de la sala petita del Kursaal, per dur a terme una mostra que va combinar la música, el debat, la participació i la reflexió.

La mostra esdevé el primer acte des que dimecres es va presentar el programa de Manresa 2022, que inclou més de 40 accions. Concretament, el projecte Bots Pel Canvi, s’engloba dins de l’eix Joventut.