Manresa recuperarà el pessebre vivent del Pont Llarg aquest Nadal després que l’any passat s’hagués d’ajornar a causa de l’emergència sanitària. L’organització, la parròquia de la Mare de Déu de l’Esperança de la Mion, ja ha posat fil a l’agulla per preservar la tradició. Se celebrarà el dia de Sant Esteve a la tarda. Els últims anys rebia la visita de gairebé 3.000 persones.

El parèntesi de l’any passat ha trencat la dinàmica de l’organització, i això suposa que «haguem de fer un esforç molt gran per tornar-lo a muntar» comenta una de les responsables de l’espectacle nadalenc, Àngels Serentill. Això vol dir mobilitzar tots els figurants, que en les últimes edicions eren més 200, més un centenar de persones més que participen en les feines d’infraestructura del muntatge.

Els darrers anys s’havia convertit en una cita pràcticament ineludible de la tarda de Sant Esteve, i ho vol continuar sent. Les escenes es repartiran en grups bombolla, i es prendran totes les mesures de seguretat necessàries per evitar qualsevol risc. Cal tenir en compte, a més a més, que se celebra a l’aire lliure.

El pessebre vivent del Pont Llarg es representa a les eres i patis de les cases de l’entrada de la zona de regadiu del Poal a tocar de l’aqüeducte de Manresa, on es reprodueix una població de Galilea de fa 2.000 anys. Enguany complirà la seva novena edició en l’actual format. Anteriorment s’havia fet als baixos de la parròquia de la Mion.

Arreu de Catalunya es representaran 36 pessebres vivents. L’any passat es van deixar de fer pràcticament tots. Sota l’aixopluc de la Federació de Pessebres Vivents de Catalunya que presideix Serentill, les entrades ja es poden adquirir a la pàgina pessebresvivents.cat.