Amb l’objectiu que cap infant en situació de vulnerabilitat es quedi sense estrenar una joguina aquest Nadal i dins la Campanya «Els Seus Drets en Joc», Creu Roja Manresa ha repartit joguines a 568 nenes i nens.

Seguint amb el model de botiga que Creu Roja Manresa va crear fa 4 anys -i que altres assemblees de la província ja han utilitzat- les famílies derivades pels serveis socials han pogut escollir les joguines pels seus infants i embolicar-les amb la col·laboració del voluntariat de Creu Roja. Aquest model ofereix als pares més protagonisme i fa que la joguina s’acosti més al desig dels infants . La campanya ha repartit joguines noves no bèl·liques, no sexistes, sostenibles i cooperatives.

Tot i la situació de pandèmia i no haver pogut realitzar les accions de sensibilització i activitats que ja eren habituals, s’ha obtingut una resposta de la ciutadania que Creu Roja valora com a «molt generosa».

La FUB, Vilà Vila, La Gresca, Abacus, Decathlon i l’escola de ball 7 de Ball s’han convertit en punts de recollida de joguines. La Farmàcia Planas ha contribuït a captar fons, així com també la Vermuteria Santa Rita, i el Baxi ha demanat a l’afició joguines en lloc de la compra d’entrades.