A Althaia i Sant Andreu han mort sis persones per covid-19 durant la darrera setmana. Tres han estat fatalment afectats per l'epidèmia a Althaia i tres a Sant Andreu.

Amb aquestes, el nombre total de defuncions als centres assistencials de la ciutat és de 531, de les quals 372 a Althaia i 159 a Sant Andreu.

La setmana passada van morir nou persones per covid a Manresa, sis a Sant Andreu i tres a Althaia.

El nombre actual d'ingressats és de 94, dels quals 64 a Althaia i 30 a sant Andreu.

Això suposa passar una setmana més amb una xifra d'ingressats que ronda el centenar.

Dels 64 ingressats a Althaia n'hi ha 12 a l'UCI. Fa una semana n'hi havia 14 i dies abans el Departament de Salut de la Generalitat va comunicar que dels 23 ingressats a l'UCI de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa, 16 eren pacients de covid dels quals la majoria o bé no estaven vacunats o no tenien la pauta completa. Aproximadament un 70% dels pacients covid en aquesta unitat no estaven immunitzats, segons informacions del Departament de Salut, que va assegurar que l'UCI de l'hospital estava gairebé al 100% de la seva ocupació. N'hi havia 23 llits de crítics ocupats d'un total de 24.  

Així que ha baixat el nombre d'ingressats a l'UCI, però la pressió per la necessitat de cures intensives continua sent molt alta.

El nombre total d'altes suma 3.463, que si s'afegeixen a les 531 defuncions i al centenar d'hospitalitzats eleva el volum d'afectats tractats als centres assistencials de Manresa a l'entorn dels quatre mil des de l'inici de la pandèmia.