La pastisseria manresana El Cigne s'ha convertit en la millor de la Catalunya Central, segons els premis Fava de Cacau que atorga l'Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts. En la tercera edició d'aquests guardons s'han distingit els 50 millors establiments del sector d'arreu del territori. És el segon any consecutiu que la pastisseria bagenca s'alça amb aquest reconeixement.

Els premis, que valoren elements com l’exposició del producte, el servei d’atenció al públic, la varietat dels productes exposats, l'originalitat d'aquests, el local i la degustació, han considerat que la bagenca és la millor de la regió central. A la zona dels Pirineus, la seleccionada ha estat la Pastisseria Gil; mentre que a l'Anoia, Penedès, Garraf i Baix Llobregat ho ha estat la Pastisseria Targarona.

Un jurat independent

Aquestes distincions estan coordinades pel mestre pastisser Marc Balaguer en col·laboració amb altres experts en pastisseria i cuina com professorat, periodistes gastronòmics i pastissers i pastisseres que no disposen de pastisseria pròpia.

Els guardons tenen l’aval del sector i reconeixen de forma objectiva l’alt nivell de la pastisseria a Catalunya”, ha explicat l’alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Miguel Comino, qui destaca: L’objectiu d’aquests premis és posar en valor l’ofici i el treball de tots els artesans i artesanes que dia a dia obren el seu negoci per oferir els millors productes. L’organització vol donar màxim suport al sector”, conclou.

La categoria pastisseria Innovadora se l'ha endut l'Origen Bean to Bar de Lleida, la de Dolç Singular la Pastisseria Canal de Barcelona i la de Tradició Viva la Pastisseria Ferrer Xocolata de Girona.