La Travessa cap al 2022 prepara una caminada conscient per aquest dimecres fins a la mesquita Al-Fath de Manresa. S'iniciarà a les 7 de la tarda a Plaça Major i acabarà a la mesquita Al-Fath. En aquesta ocasió, els participants seran rebuts pel President de l'Associació Islàmica del Bages – Mesquita Al-Fath i convidats a participar en la pregària del vespre. Per això, en aquest cas, la caminada serà una mica més curta de l'habitual.

Per una altra banda, el dissabte 5 de febrer es farà una neteja perimetral fins al Turó de Puigterrà. L'activitat comença a les 10 del matí a la plaça Espanya, tocant a les escales que pugen cap a Puigterrà, i s'acabarà al mateix indret a les 13 hores. Per portar a terme aquesta activitat és recomanable portar guants, roba còmoda i calçat adequat, així com aigua per hidratar-se i quelcom per protegir-se del sol. En aquesta ocasió es comptarà amb la col·laboració del Rotary Club de Manresa. Aquest acte té la voluntat de teixir nous vincles entre la ciutat i el seu entorn, especialment als llocs sagrats que se situen a la perifèria manresana. Consisteix en una neteja d’espais naturals realitzada amb consciència plena i una disposició espiritual. Per participar en la caminada conscient i la neteja perimetral de la Travessa cap al 2022 cal inscriure's a través de la pàgina web www.travessa2022.cat.

Travessa cap al 2022 està organitzat per l'Associació Inspiració 2022 amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa, Manresa 2022 i UManresa-FUB, i proposa un any de reflexió ciutadana amb una sèrie d’actes i xerrades, oberts a tots els públics i entitats, que permetin inspirar i ajudar a fer aportacions concretes en diferents àmbits de la vida personal, ciutadana i social. 

Inspiració 2022 és un grup ampli i divers de persones que volen vetllar pel que pensen que és el nucli fonamental i essencial de Manresa 2022: la commemoració d'una transformació espiritual viscuda per Ignasi de Loiola fa cinc-cents anys a la ciutat. En aquest sentit, el grup té l’objectiu que la commemoració de Manresa 2022 possibiliti l’aprofundiment del que suposa la transformació espiritual en els diversos àmbits de la vida personal, ciutadana i social. Per saber quelcom més del grup Inspiració 2022 i fer aportacions concretes es pot visitar la seva pàgina web a www.inspiracio2022.cat.