Òscar Andreu, comunicador, humorista, escriptor i cantant, i Carme Junyent, professora de lingüística i especialista en llengües amenaçades, compartiran avui, a 2/4 de 7 de la tarda, el primer diàleg del cicle Àgora 2022, organitzat per la FUB-UManresa. Parlaran de la relació entre llengua, societat i escola. El centenar llarg de places gairebé estan exhaurides.

La trobada tindrà lloc a la sala d’actes de l’edifici FUB1. El diàleg forma part del programa d’activitats Àgora 2022, Mestres que (es) transformen. Aquesta programació, adreçada a fomentar la reflexió i el debat entre la comunitat educativa de la ciutat per activar canvis i millores als centres educatius, dona resposta a un encàrrec de l’Ajuntament en el marc del programa d’activitats de Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l’estada d’Ignasi de Loiola a la capital del Bages.

El cicle de diàlegs, una dotzena en total, s’allargarà fins al mes de novembre. A més de la relació entre llengua, societat i escola, s’hi abordaran qüestions com lideratge escolar; escola i religions; l’ofici de mestr@; educació 360; eines digitals; escola i filosofia; escola i cultura; escola i transformació comunitària; escola i societat; i innovació per a la transformació.